KTVVZ na festivalu Daruj krev, Brno!

Katedra tělesné výchovy a výchovy ke zdraví PdF MU se podílela na programu festivalu Daruj krev, Brno!

červen 2024

Bez popisku
Bez popisku

V pátek 14. června 2024 pořádala Fakultní nemocnice Brno v rámci svého projektu „Daruj krev, Brno!“ festival na podporu bezpříspěvkových dárců krve a jejích složek. Kromě stánků některých pracovišť FN Brno, Lékařské fakulty MU, kulturního programu a stánků s občerstvením mohli malí i velcí návštěvníci navštívit také stánek Pedagogické fakulty MU.

Pro nejmenší návštěvníky připravili pracovníci Katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví PdF MU spolu se studentkami překážkovou dráhu. Po ní mohly děti dopravit červený nafukovací balónek - pomyslnou kapku krve se všemi nezbytnými živinami a kyslíkem - do důležitých orgánů lidského těla a napomoct mu tak k dobrému fungování.
Studentky seznámily děti se zásadami správné životosprávy a dodržováním optimálního pohybového zatěžování. Své znalosti si pak děti mohly ověřit při sestavování pyramidy výživy pro děti a pyramidy pohybu pro děti.
Malí i velcí návštěvníci si mohli vyzkoušet své znalosti anatomie a na modelu lidského těla umístit orgány na správné místo a uvědomit si tak nejen jejich polohu, ale také návaznost na další orgány či orgánové soustavy.
Pomocí tištěného materiálu si dospělí návštěvníci ověřili, nakolik se jim daří dodržovat deset snadných kroků přispívajících ke zdraví a dobré kondici.

Za úspěšné absolvování překážkové dráhy či složení modelu lidského těla si malí návštěvníci odnesli nejen červený nafukovací balónek, ale také drobný dárek pro radost v podobě tužky či odznaku Pedagogické fakulty MU.

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Fotogalerie


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info